“Niets gaat verloren; alles wordt herboren in een nieuwe vorm”

 ( PYTHAGORAS)
 
Deze woorden hebben mij aangezet tot denken. Hoe kon ik mijn passie “KUNST” gebruiken om verloren materiaal opnieuw te gebruiken en in een nieuwe vorm te gieten. Dagelijks worden wij via de media bewust gemaakt over de vervuiling die onze consumptiemaatschappij produceert. Eén belangrijk aspect komt dan ook regelmatig terug: RECYCLAGE.
Vandaar dat ik op het idee ben gekomen om papier uit oude tijdschriften te gebruiken . In tegenstelling tot de traditionele collages, baseer ik mij op het principe van het mozaïek, waarbij een grote afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal kleine stukjes papier.  Ik heb aan mijn werken de naam “ECO-ART” gegeven, ecologische kunst.
 
 Deze techniek is welliswaar zeer tijdrovend, maar uitermate boeiend. Door de verscheidenheid van de prints en kleurschakeringen van foto’s in de tijdschriften, ontstaat de mogelijkheid om iets unieks te creëren. Bovendien is ieder werk een origineel stuk.
 
Momenteel werk ik met thema’s rond de Japanse middeleeuwse cultuur. Dit tijdperk wordt vooral geassocieerd met een zeer geweldadige levensstijl. Maar het is ook een periode waar een enorme passie voor kunst in al haar vormen terug te vinden is. Een passie die ik graag met anderen zou willen delen.
 
Naast allerlei collages maak ik ook Japanse Kokeshi popjes en Japanse Noh maskers in papier-maché, acrylpaintings en potloodtekeningen