Papier mozaïek is een vorm van papierkunst. Hierbij worden gebruikte tijdschriften, inpakpapier, e.d. gebruikt om een afbeelding of voorwerp kleur te geven. De zeer kleine stukjes papier worden gekleefd volgens de techniek van de mosaïek.

uit 2008 tot 2010 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Chushingura-De Ronin Oishi Chikara Yoshikane

2010

Eén van de 47 ronin uit het verhaal "Chushingura"   Hij was Kuranosukes oudste zoon en de jongste van de 47 ronins. Hij leidde de tweede aanval via de achterzijde van Kira´s huis. Hij stierf op 16 jaar  

Geisha verschuilt bij rode bloemen

2010

Een geisha schuilt middenin rode bloemen in de nacht De rode bloemen zijn Japans Pijlkruid. Deze moerasplant is aanvankelijk wit. Door een rode kleur aan de bloemen te geven, komt de afbeelding van de geisha meer tot haar recht. Gemaakt op canvasdoek  

Japanse vrouwen bij zonsondergang

2010

Bijeenkomst van vier geisha's bij valavond De term geisha wordt over het algemeen gebruikt om een gezelschapsdame aan te duiden die gekleed is in de typische, streng gestileerde kledij en die met klassieke Japanse muziek, zang en dans de avond van een gezelschap aangenaam opluistert. Letterlijk betekent geisha "kunstpersoon". In de 18e en 19e eeuw waren geisha's heel gebruikelijke entourage bij zulke gelegenheden. Geisha's werden beschouwd als toonbeelden van schoonheid en verfijnde cultuur.  

Samoerai met hond

2010

Twee samoerai vinden dolende hond. Op achtergrond rode gloed van het strijdgewoel

acteur Hachiman Tarô Yoshiie

2009

Weergave van een scene uit een kabuki-toneelstuk Kabuki is een traditionele Japanse vorm van theater. Het was een kunstvorm van de stadslui en niet van de hogere sociale klassen. De stukken van kabuki gaan over historische gebeurtenissen, morele conflicten in de liefde tussen man en vrouw.

Chushingura-De Ronin Horibe Yasubei

2009

Eén van de 47 ronin uit het verhaal "Chushingura" Horibe Yasubei was de leider van de ronin groep in Edo. Hij schaduwde Kira Yoshinaka, die verantwoordelijk was voor de dood van hun leider, en rapporteerde Kira’s activiteiten aan Oishi Kuranosuke, leider van de 47 ronin. Hij was een bedreven zwaardvechter.      

Chushingura-De Ronin Nakamura Kansuke

2009

Eén van de 47 ronin uit het verhaal "Chushingura"

Chushingura-Ronin Mase Kûdayû Masa-aki

2009

Eén van de 47 ronin uit het verhaal "Chushingura"

Geisha in de sneeuw

2009

Portret van Geisha in de sneeuw De term geisha wordt over het algemeen gebruikt om een gezelschapsdame aan te duiden die gekleed is in de typische, streng gestileerde kledij en die met klassieke Japanse muziek, zang en dans de avond van een gezelschap aangenaam opluistert. Letterlijk betekent geisha "kunstpersoon". In de 18e en 19e eeuw waren geisha's heel gebruikelijke entourage bij zulke gelegenheden. Geisha's werden beschouwd als toonbeelden van schoonheid en verfijnde cultuur.

Geisha met bloemenkar

2009

Geisha met bloemenkar onder Japanse kerselaar in de nacht De Japanse naam voor de kersenbomen, en hun bloesems is Sakura. De sakura is altijd een symbool geweest van de vergankelijke schoonheid in Japan. Ze is nauw verbonden met de samoerais en met de bushido. Het leven wordt beschouwd als mooi en kort, een beetje zoals de kersenbloesem.Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de sakura een symbool om het Japanse volk te motiveren. De Kamikazepiloten schilderden kersenbloesems op de flanken van hun vliegtuig alvorens op een zelfmoordmissie te vertrekken. De overheid moedigde de Japanners aan in hun geloof dat de zielen van de gesneuvelde soldaten reïncarneerden in de kersenbloesems.

Japanse vrouw onder kerselaar

2009

Japanse vrouw zittend op rots onder Japanse Kerselaar   De Japanse kleur, Ai yori Aoichi, wordt vertaald als ” indigo in zijn blauwste vorm”. Bij het creëren van de achtergrond, werd de nacht gehuld in dit prachtig Japans blauw.  

Japanse vrouw op rode achtergrond

2009

Japanse vrouw op rode achtergrond Opnieuw kenmerkend voor de kledij zijn de zeer gedetailleerde bloemen - en vlindermotieven.

Samoerai Miyamoto Musashi

2008

Portret van Miyamoto Musashi   Hij werd geboren rond 1854 en stierf op 61 jarige leeftijd. Hij was een uitmuntend samoerai en kunstenaar. Hij stond bekend als “Kensei”, zwaardheilige. Gedurende zijn laatste levensjaren schreef hij het werk “Go Rin No Sho” (het boek van 5 ringen) Waarin hij de essentie van zijn strategie van het zwaardvechten beschreef, die beïnvloed werd door de Zen cultuur.